makant.dk

Hvad Er Co2?

22. February 2021 Pixabay, geralt

Definition

C02 er en kemisk betegnelse, hvor C står på kulstof, O er for oxygen og 2-tallet er fordi, der er to o'er, også kaldet oxygenatomer.

Co2 bliver i dagens Danmark også kaldt, kuldioxid. Det er en luftart, som hverken kan ses eller lugtes. Det er en luftart, som er en naturlig del af atmosfæren og bliver faktisk udledet hver gang mennesker trækker vejret. 

Betydning

Det er nødvendigt for jorden at have kuldioxid, da det er med til, at jordens økosystem kan fungere. Det hjælper planter og træer med at gro, så det er faktisk ikke noget, der kan undværes. Planter og træer omdanner kuldioxid for at lave ilt, hvilket er det, vi mennesker lever af. Derfor er det meget nødvendigt at planter og træer eksisterer, da vi ikke selv kan opdanne Co2'en til ilt.

Et problem, der kan opstå med Co2, er, hvis der ikke er nok af den, har planterne ikke noget, de kan omdanne til ilt og derfor får vi problemer med at få ilt nok til at kunne trække vejret. Det er blandt andet også derfor, der er en stor debat omkring ned fældning af skove og jungler omkring i verden. En ting er, at der bliver færre iltgivende planter, en anden ting er, at der også bliver fjernet enorme områder, hvor der er en masse dyreliv. Debatterne med dyrelivet er dog en hel anden historie.

Jeg håber ovenstående har været med til at gøre dig klogere på, hvad Co2 er og hvilken betydning den har for jorden og livet. 

Sidens tekst er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Perlen Odense forhandler blandt andet Susannne Friis Bjørner. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Perlen Odense.