makant.dk

CO2 Neutralt Website Hvordan?

05. February 2021 Pixabay

Det er svært at lave et CO2 neutralt website. Det skyldes, at hele skabelsen og driften af et website kræver strøm. Der bruges strøm til både den computer, som du skaber websitet fra, samt de servere hvorpå websitet er placeret.

Der hvor du kan lave en CO2 neutral website, er, hvor du udelukkende anvender CO2-neutralt strøm. Andre måder er ikke CO2-neutrale.

Glem mærkeordninger

Glem alt om diverse mærkeordninger der er til CO2-neutrale hjemmesider. De eneste formål de har, er, at de skal tjene penge til udbyderne af ordningerne.

Disse ordninger skaber ikke CO2-neutrale websites. Måden hvorpå du skaber CO2-neutrale websites er følgende:

  • Brug udelukkende CO2-neutralt produceret strøm
  • Brug udelukkende servere og hosts der benytter sig af CO2-neutralt strøm

Derudover kan du øge din CO2-udledning ved at plante træer, som kan være med til at optage den CO2, som du udleder - enten selv eller i forbindelse med produktion af indhold på dit website eller driften af sitet.

Du kan yderligere nærme dig et CO2-neutralt website ved at reducere din CO2-udledning ved at reducere dit strøm- og energiforbrug. Her kan sådan noget som ressourcespild være en stor nøgle til at skabe et CO2 neutralt website.

Lad dog være med at tro at du kan betale dig til et CO2 neutralt website - for det kan du ikke. Du betaler blot til at skabe et CO2-udledende mellemled.

Vi takker avXperten for deres støtte til ovenstående indhold. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe ståmåtte.