makant.dk

Hvilket Dyr Udleder Mest CO2? Få Svaret Her

28. June 2021 Pexels.com

Vil du gerne skære ned på dit kødindtag på grund af klimaet? Så er det en god ide at have et overblik over, hvilket dyr der faktisk udleder mest CO2. I dette indlæg vil jeg kort vise hvilket dyr der udleder mest CO2. Find svaret forneden. 

Vi har længe hørt at vi skal stoppe med at spise kød, om ikke andet i hvert fald prøve på at reducere indtaget af rødt kød. Men hvorfor egentlig det? Er det for dyrenes skyld eller for hvis skyld er det? 

Ja, ser man langsigtet på det, så er det faktisk for din egnen og efterkommendes skyld. 

Kød som oksekød, svinekød og kyllingekød er alle sammen store synder til CO2 udledningen. Og det er desværre også det mennesket oftest spiser. Derfor er så mange restauranter begyndt med at introducere deres gæster for vegetarisk/vegansk mad. Og det skal de have respekt for. 

Herunder er en liste, efter rækkefølge, på de dyr der udleder mest CO2. 

  1. Oksekød - Er efter min mening det lækreste kød på listen. Men det er desværre også den der udleder mest CO2, da køer kræver store arealer til mark og de den store mængde metangas, som koen udleder. 
  2. Lammekød - Lammen går og spiser det samme som koen, så det er heller ikke nogle overraskelser, at det der kommer ud af en ko, kommer også ud af en lam. Da de er mindre dyr, kræver de lidt mindre arealer end koen. 
  3. Svinekød - Danskernes favorit, svinekødet.  Svinet har ikke et behov for så stor en areal, som koen eller lammen. Og udleder heller ikke nær så meget metangas. 

Dette tekstindhold er udarbejdet med økonomisk støtte fra avxperten. Hos avxperten bestiller du et stort udvalg af gaming bord varer. Uden støtten fra avxperten kunne denne hjemmeside ikke findes.