makant.dk

Hvor Meget CO2 Udleder En Bil?

06. April 2021 Pixabay

Det er et uomtvisteligt faktum, at almindelige biler, der kører på fossile brændstoffer, forurener miljøet. Det er dog ikke alle, der har styr på, hvor meget det egentlig forurener. Det afhænger nemlig utroligt meget af, hvilken bil man har, samt hvor meget man kører. I dette indlæg dykker vi ned i, hvor meget en bil forurener hvert eneste år.

Hvor meget CO2 udleder en bil? Tager man udgangspunkt i en ny bil, der ofte er langt mere klimavenlig end de ældre biler, så udleder den typisk omkring 164 kilo CO2 pr. 1.000 kilometer. Hvis man har en bil, som man kan køre på bioethanol, så kan man ofte reducere sin CO2- udledning med op til 80 %. Kigger man på elbiler, så er det årlige udslip langt lavere, hvorimod CO2 forbruget under produktionen af bilen er enormt høj.

BIler udgør en større og større del af vores CO2 udslip. Kigger man på udviklingen de seneste 20 år, så er den samlede mængde af CO2 udslip steget med 40 procent. Dette skyldes, at vi kører mere og mere i bil, og flere og flere af os har en bil.

Danskerne er faktisk nogle af dem i Europa, der bruger mest tid i deres bil. Hver dansker kører cirka 16.000 kilometer hvert år, hvilket er adskillige tusinde kilometer over gennemsnittet.