makant.dk

Hvordan Kan Man Udlede Mindre CO2? Gode Tips

05. February 2021 Pixabay

Vi er mange, de rigitg gerne vil gøre mere for at skåne miljøet og mindske vores CO2 aftryk. Det kan til tider dog være svært at navigere i, hvad der virkelig gør en forskel, hvad der ikke gør, og hvad der bare er gamle myter. Uanset hvad, så er det vigtigt, at vi alle gør det, vi kan, for at mindske vores aftryk på kloden.

Vi har samlet nogle af de bedste og mest håndgribelige råd til at udlede mindre CO2, så du både får bedre samvittighed og efterlader en bedre verden til de næste generationer.

1. Cyklen

En af de bedste måder er at cykle mere, og køre mindre. For eksempel gør det en stor forskel at cykle på arbejde hver dag, frem for at tage bilen.

2. Undgå fly

Selvom det er lækkert at hoppe på et fly til sydens sol, så er det også en af de tungeste CO2 poster. Dette gælder uanset om du flyver langt eller kort. Hvis du kan, så er langt det bedste faktisk at tage toget.

3. Spis mindre kød.

Kødproduktion er en kæmpe synder på CO2 fronten. Derfor er det miljøvenlige valg at spise flere grøntsager, mindre kød, og især mindre af det røde oksekød.

4. Strøm og varme

Undgå at bruge unødigt meget strøm og varme. Sluk for eksempel lyset i de rum, du ikke befinder dig i. Undgå at tage for lange, varme bade. Sluk vandet når du børster tænder. Alle disse ting gør en lille forskel, som vil betyde en stor forskel, hvis alle hopper med på vognen.