makant.dk

Hvorfor Opvarmer Co2? - Læs Svaret Her

19. February 2021 Pixabay

Alt det her med co2 kan være svært af forstå og følge med i, men du har måske alligevel opfanget at co2 er med til at varme jorden op. 

Vi prøver her at give dig forklaringen på, hvor co2 egentlig varmer.

Hvorfor opvarmer co2? - Når co2 kommer ud i vores atmosfære er det med til at skabe det man kalder drivhuseffekten og det er drivhus effekten der er med til at varme vores jord op. 

Drivhus effekten hedder netop dette fordi den effekt der sker i atmosfæren er det samme som der sker i et drivhus. 

Et driv hus bruger man blandt andet til at sørger for ikke at udsætte planter for for meget kulde og det sker blandt andet ved at lyset og varmen fra solens stråler trænger igennem drivhusglasset og bliver derfor fanget. 

Den varme der bliver fanget bliver så også optaget i jorden så jorden varmes op og det er det samme der sker i vores atmosfære. 

Det lag af co2 der ligger i atmosfæren skal ses som et tæppe der ligger hen over vores jord og det tæppe gør at varmen fra solen bliver fanget under tæppet og det varmer vores jord op, fordi varmen ikke kan slippe væk. 

Derfor bliver vores jord varmet op ligesom jorden gør i et drivhus, fordi varmen ikke kan slippe ud. 

Dette blogindlæg er udgivet i samarbejde med avXperten. Hos avXperten kan du finde blandt et stort og flot udvalg af varmeblæser med termostat produkter. Heraf markatet på indhold.